Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Отварање авалског торња 19. априла
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 04. 2010.

Извор: Политика

Отварање авалског торња 19. априла


Свечано отварање Авалског торња, најављено за суботу, 17. април, неће бити одржано тог дана, саопштио је Организациони одбор задужен за ову церемонију.

Разлог одлагања је, како се наводи у саопштењу, солидарност са грађанима Европе који су у жалости због погибије Леха Качињског, председника Пољске, и делегације ове државе у авионској несрећи. Нови датум отварања биће познат данас, а Милош  Бато Милатовић, уредник и иницијатор акције обнове Авалског торња, каже да је највероватнији термин понедељак, 19. април у 17 сати.

Припреме су обављене, одржана је и проба, али због трагедије која је задесила нама пријатељску Пољску и жалости у читавој Европској унији, одлучили смо да померимо манифестацију. Нема смисла да тог дана приређујемо ватромет и организујемо прелет авиона уз песму и игру  објашњава Милатовић. Додатни разлог, каже он, јесте чињеница да је сахрана Качињског планирана управо за суботу, а очекује се да јој присуствују представници државног врха Србије, који су раније најавили долазак на отварање торња.

Милатовић је потврдио да ће програм на отварању остати исти, што значи да ће уз директан пренос на РТСу бити организован наступ авијатичара из акробатске групе „Старс", падобрански „десант" на Авалу са заставама Србије и Београда у рукама, као и музички и културноуметнички програм „зачињен", како кажу у одбору, незапамћеним ватрометом који ће почети у 20 сати.
Д. Б.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси