Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Панчевац" опет градско гласило
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 04. 2010.

Извор: Политика

„Панчевац" опет градско гласило


ПAНЧЕВО– Недељник „Панчевац” обележио је јуче 141 годину откако је у Панчеву почео да га издаје његов први власник Јован Павловић.

 Иако уз велике паузе у излажењу, недељник је обновљен 1952. године и од тада непрекидно излази. Приватизован је 2008. када га је за рекордну суму за једно гласило, од 2,2 милиона евра, купила породица Марковић, али је почетком ове године купопродајни уговор раскинут, јер нови власник није уплатио другу рату дуга.Када је недавно за заступника капитала Агенција за приватизацију именовала Александра Вучковића, секретара Скупштине града Панчева, по вароши су почеле да круже гласине да је то сигуран знак да ће на тендеру који је најављен за јесен „Панчевац” купити град.Заступник капитала то коментарише овако:

 „Истина је да ми је у агенцији речено да испитам могућност да ли би таква могућност дошла у обзир, јер се, очигледно, сматра да би то, с обзиром на репутацију ’Панчевца’ и могућност да се сам издржава, било једно од сигурнијих решења, јер би гарантовало да новине неће проћи као многе друге после неуспешних приватизација, али о томе до сада нису са градским челницима вођени званични разговори.”

Немања Ротар, градски већник, задужен за културу и информисање, каже да такву могућност не треба одбацити, али свакако да би решењу, ма какво било, требала да претходи озбиљна расправа. Још се не зна хоће ли акциони план развоја информисања у Панчеву, чија је израда у току, предвидети овакву могућност, која, формално, није у складу са законом.

И Вучковић и Ротар сматрају да су лоше стране овакве могућности решавања власништва над овим листом те што би постојала могућност уплива локалних политичара на уређивачку политику, али то није проблем који се не би могао решити. Држава је сада власник 79 одсто капитала у „Панчевцу” који је и док је био јавно предузеће пословао без динара дотација из градске касе.„
М. Шашић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси