Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Европа тражи да се открију и казне убице новинара Славка Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 04. 2010.

Извор: Прес

Европа тражи да се открију и казне убице новинара Славка Ћурувије


БЕОГРАД - Представници Европске уније, новинских удружења, ресорног министарства, колеге и пријатељи одали су јуче пошту и положили цвеће крај спомен-плоче на месту на коме је пре 11 година, на Васкрс, убијен новинар Славко Ћурувија.

Они су и овог пута од власти затражили да пронађе и казни особе одговорне за његово убиство.Шеф делегације ЕУ у Београду Венсан Дежер истакао је да су слобода штампе и говора основе на којима почива Унија и да њима морају бити привржене и земље које јој се приближавају.

- У знак сећања на живот и рад Славка Ћурувије, који је убијен зато што је обављао свој посао, храбро штитећи слободу штампе, позивам власт да учини све како би истраге о убиствима новинара привела крају - казао је Дежер.Новоизабрани председник НУНС-а Ђорђе Влајић рекао је да је Ћурувија „стрељан“ и подсетио да то удружење већ 11 година инсистира на проналажењу одговорних за то.Председница УНС-а Љиљана Смајловић казала је да су новинари Србије огорчени зато што убице нису пронађене ни 10 година од доласка демократске власти.

- Власти су нас разочарале јер нико није учинио ништа да пронађе убице. Ово је година у којој треба извршити посебан притисак на власт како би се од полиције и тужилаштва добили одговори на озбиљна питања - рекла је Смајловићка, и истакла да се нада да ће присуство представника ЕУ Дежера на месту убиства Ћурувије оставити утисак на власти да Србија не може постати демократска и европска земља док се не пронађу убице новинара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси