Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нaпадач и даље на слободи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 04. 2010.

Извор: Вечерње новости

Нaпадач и даље на слободи

Нaпадач и даље на слободи

ЛОЗНИЦА- Пред Основним судом у Лозници за сутра је заказано ново рочиште против Љ. Т., бившег полицајца из Београда, кога оптужница терети да је 12. септембра 2005. године брутално претукао Владимира Митрића, новинара „Новости“ из Лознице.

Митрић је нападнут у стамбеној згради у којој је становао, а претходно непознати починиоци су му, у три наврата, демолирали аутомобил. Приликом напада 12. септембра новинар је задобио прелом леве руке и двадесетак контузија по глави и телу, од којих је свака могла бити кобна. Међутим, уместо покушаја убиства, атак је квалификован само као наношење тешких телесних повреда.Убрзо, због сумње да је напао Митрића, ухапшен је бивши полицајац Љ. Т., који је већ тада био суспендован из службе. Али, налогодавци никада нису откривени.

 Током маратонског поступка, изјаве појединих сведока јасно су указивале да позадина постоји, али су надлежни, ипак, остали „глуви“.Нажалост, претње нису престале, а и данас се Митрић креће под непрестаним полицијским обезбеђењем.Општински суд у Лозници изрекао је Љ. Т. казну затвора од шест месеци. Али, другостепени Окружни суд у Шапцу, из процедуралних разлога, поништио је пресуду и вратио је на поновно суђење. Уследила је нова пауза због реформе правосуђа, а почетак процеса заказан је тек за 13. април.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси