Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Истрага против супруга насилника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 04. 2010.

Извор: Blic

Истрага против супруга насилника


БЕОГРАД - Поводом изјаве Светозара Барића из Малог Мокрог Луга, који је у квизу „Тренутак истине” тврдио да већ 20 година туче своју супругу и децу, тужилаштво ће спровести истрагу, сазнаје „Блиц”.

- Након што је до нас допро глас да је једна особа у квизу „Тренутак истине” изјавила да је малтретирала жену и децу, преузимамо све у оквиру наших законских овлашћења - рекао је портпарол државног тужилаштва Томо Зорић.

Тужилаштво ће, како незванично сазнајемо, од РТВ „Пинка” тражити снимак емисије од 31. марта, када је Барић први пут говорио да је малтретирао супругу и децу. Сазнајемо и да ће тужилаштво затражити и да се саслушају Барић и чланови његове породице. Барић је у емисији од 31. марта изјављивао да је „власник” његове жене, да је првог дана брака „ишамарао жену да би она знала да неће бити лако”, како и да је тукао децу „зато што су она плакала док је пребијао супругу”.

Лабрис - организација за лезбијска људска права јуче је јавно захтевала РТВ „Пинк” да не емитује синоћно издање квиза „Тренутак истине”, где се наставља гостовање Светозара Барића.

- Упркос критичким освртима водитељке квиза Татјане Војтеховски, на изјаве злостављача Светозара Барића, недопустиво је емитовати наставак квиза и изјаве човека који би требало да, уместо на телевизији, буде у затвору - поручују из Лабриса и захтевају да полиција и тужилаштво реагује.

Антрфиле :

Татјана Војтеховски: Казнити насилника

Татјана Војтеховски, водитељка квиза „Тренутак истине“, за „Блиц“ каже да „су на овакав начин открили злостављача“.

- И у самој емисији сам врло јасно изразила свој став према том човеку и врло сам негативно одрегавала. Рекла сам да би држава требала да се разрачуна са таквима као што је он. Оно што је он испричао је скандалозно и позивам све надлежне државне органе да одреагују. Мислим да је управо оваква емисија начин да се боримо против насиља у сваком погледу, јер откривамо насилнике - рекла нам је Тања Војтеховски.

В. З. Ц.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси