Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Танјуг плаћа одштету због интервјуа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 04. 2010.

Извор: Курир

Танјуг плаћа одштету због интервјуа


БЕОГРАД - Привредни апелациони суд потврдио је првостепену пресуду Трговинског суда којом је Јавно предузеће „Новинска агенција Танјуг“ обавезано да исплати накнаду НИП „ФоНет д.о.о.“ за неовлашћено коришћење ексклузивног интервјуа председника Србије Бориса Тадића новинској агенцији ФоНет 7. октобра 2007. године, јавља ФоНет.

У првостепеном поступку Трговински суд је у пресуди од 4. децембра 2008. године, „на основу изведених доказа и неспорних чињеница“, утврдио да је интервју дат ФоНету, који га је и емитовао у свом сервису вести.


Суд је, истовремено, констатовао да је интервју 8. октобра 2007. године објављен на насловној страни дневног листа Политика с потписом Танјуга, без навођења да је преузет од ФоНета.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси