Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Истрага о смрти Даде Вујасиновић приоритет
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 04. 2010.

Извор: РТС

Истрага о смрти Даде Вујасиновић приоритет


Директор полиције Милорад Вељовић потврдио је да је полиција добила захтев од Тужилаштва да настави истрагу у случају убиства новинарке Радиславе Даде Вујасиновић и истакао да је тај случај приоритет у раду полиције. 

На прослави дана хеликоптерске јединице МУП-а Србије, Вељовић је рекао да је у истрази закључено да Дада Вујасиновић највероватније није извршила самоубиство, већ да се ради о убиству и да полиција поступа по том захтеву Тужилаштва.

Према његовим речима, тај случај, али и случајеви убиства осталих новинара, приоритет су у раду полиције.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић подсетио је да је након ступања на дужност разговарао са претходним министром Драганом Јочићем, који га је обавестио да је полиција завршила истрагу о свим случајевима убиства новинара и да је Тужилаштво на потезу.

Дачић се заложио за решавање свих случајева убиства новинара, али је додао да је шанса за решавање тих случајева била већа непосредно по њиховом извршењу, него сада десет и више година касније.

НУНС: Убице на слободи и 16 година после 

Председница Независног удружења новинара Србије (НУНС) Надежда Гаће подсетила је да се у четвртак навршава 16 година од убиства новинарке Даде Вујасиновић, а да још нису познате њене убице, као ни убице Славка Ћурувије и Милана Пантића.

"Иако полиција свакодневно решава многобројне случајеве убиства, невероватно је да су само убиства новинара тако савршено урађена да не постоје никакви трагови", нагласила је Гаће на конференцији за новинаре.

Према њеним речима, НУНС је у протеклих месец дана о овим убиствима разговарао са републичким јавном тужиоцем Загорком Доловац и тужиоцем за организовани криминал Миљком Радисављевићем, који су рекли да желе да реше ове случајеве, али да им недостају сведоци.

"Очигледно да српски правосудни систем рачуна на то да га може спасити само грижа савести код убице", оценила је Гаће.

Гаће је подсетила да је НУНС протеклих година писао писма министру полиције и премијеру, а 10. марта ове године и председнику државе Борису Тадићу, захтевајући да се ти случајеви реше што пре.

Председница НУНС-а је указала да је тек прошле године у јануару Тужилаштво преквалификовало случај, јер су се појавили нови моменти који указују на могућност убиства Даде Вујасиновић.

"Од краја 2007. до данас ни полиција ни тужилаштво у Јагодини ништа ново нису сазнали ни у вези са убиством Милана Пантића, иако је према извештају полиција разговарала са више од 2.000 сведока, док је око 500 људи било на детектору лажи, и ту је цео случај стао", подсетила је Гаће.

Радислава Дада Вујасиновић пронађена је мртва у свом стану 8. априла 1994. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси