Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Помоћ само послушнима?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 04. 2010.

Извор: Вечерње новости

Помоћ само послушнима?


КРАЉЕВО - Одлука Градског већа на основу које је, непосредно уочи ускршњих празника, појединим локалним медијима додељена новчана помоћ од око шест милиона динара, изазвала је различите постпразничне коментаре у граду на Ибру, нарочито међу новинарима.

Док они који су помоћ (већ) добили, могу задовољно да предахну, онима за које пара више није било, преостале су само жалопојке, па и критике на рачун одлазећег градског руководства да је паре поделило „нетранспарентно, без критеријума, конкурса, или каквог другог јавног позива, само по - партијској блискости и послушности“?!

За само петнаестак дана, наиме, још актуелну локалну власт коју је на климавој већини имала проевропска коалиција ДС-Г17-СПО уз подршку СПС-ПУПС, требало би да смени нова, боље речено стара радикалско-народњачка коалиција уз подршку (о)позиционог Покрета за Краљево, садашњег заменика градоначелника др Љубише Јовашевића који је већ виђен и као нови градоначелник.Иако је до потпуне смене локалне власти пола посла већ урађено, одлазеће Градско веће је ипак поделило локални медијски „колач“ од којег је РТВ Мелос добио највише - 2,6 милиона динара, Ка-ТВ 1,7 милиона, ТВ Навигатор милион, и „Краљевачке новости“ 650.000 динара помоћи.

Без иједне паре у „бубњу“ су остали сви други - ТВ Краљево, Радио 996, недељник „Ибарске новине“, као и „Краљевачке вести“ и „Градске новине“ које излазе као он-лајн издања.

- Урадили смо то на основу старих захтева за помоћ, а на основу остварених резултата, па и угледа сваког од ових медија. Међу онима који нису добили субвенције, нема ниједног радија, нити он-лајн новина, неке новине нису ни регистроване за ту делатност, а ТВ Краљево иде на продају већ ових дана - одговара на примедбе одлазећи градоначелник Љубиша Симовић.

Д. Стојић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси