Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Директни преноси Скупштине Србије са РТС на Б92 инфо?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 04. 2010.

Извор: Прес

Директни преноси Скупштине Србије са РТС на Б92 инфо?!


БЕОГРАД - Преноси седница Скупштине Србије ускоро би могли да се нађу на програму Б92 инфо који се емитује само преко кабловских оператера, сазнаје Прес од извора блиских медијским круговима у Београду.

Према овим наводима, претварање Б92 инфо у парламентарни програм заправо је идеја којом поједини министри из Владе Србије покушавају да извуку ову медијску кућу из финансијских проблема.

Пошто држава не може директно да помогне комерцијалним телевизијама, постоји идеја да Скупштина плаћа преносе својих седница Б92 и да се тако помогне овој телевизији. Исти извори наводе да је после пропалог покушаја продаје „обвезница Б92“ и прекида преговора о продаји немачком РТЛ ово један од последњих покушаја да се Б92 спасе.

Генерални секретар Скупштине Србије каже за Прес да „нема информације“ о томе да ће канал Б92 инфо ускоро преносити седнице парламента. На питање ко би онда требало да има информације о томе, Одаловић одговара:

- Немам коментар на ту тему, поготово не данас (други дан Васкрса) - каже Одаловић, док председница Скупштине Славица Ђукић-Дејановић није била доступна новинарима Преса, јер је читавог дана „на предавањима“(?!).

С друге стране, први човек Б92 Веран Матић каже за Прес да је његова кућа још пре неколико година послала захтев Скупштини да јој се дозволи пренос седница, али без надокнаде.

- Тражили смо и да нам дозволе да два пута у току заседања 15-ак минута наше камере уђу у салу и сниме заседање и да снимамо рад скупштинских одбора. Тражили смо и слободније кретање и снимање унутар зграде и линк за укључења уживо. Али, одговор никада није стигао. Нисмо тражили никакву финансијску надокнаду за то, а није ми познато и да Скупштина плаћа РТС за преносе - каже Матић.

На наше питање да ли постоји идеја да се Б92 инфо претвори у парламентарни канал како би се финансијски помогло овој кући, Матић каже:

- Не верујем да би било ко сад у овом тренутку спасавао Б92 тако што би дозволио преношење парламентарних заседања и уз то нам још плаћао. Није било ни преговора са РТЛ, јер Б92 није на продају, то је чињеница - каже Матић.

Антрфиле :

Тијанић: Нама Скупштина дугује милион евра

Генерални директор РТС Александар Тијанић, чија кућа сада директно преноси седнице српског парламента, каже за Прес да је „начуо градске приче“ да ТВ Б92 тражи да преноси заседања Скупштине.

- Начуо сам неке градске приче да Б92 то тражи, али немам поуздана сазнања. Скупштина треба да плати РТС око милион евра за досадашње преносе седница Скупштине и ако посланици хоће да иду на Б92, никакав проблем са нама. Напротив, то ће нама вратити Други програм - каже Тијанић.

Д. Л.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси