Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Улица Милану Пантићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 03. 2010.

Извор: Вечерње новости

Улица Милану Пантићу

Име новинара "Вечерњих новости" Милан Пантић, који је убијен пре девет година и за чију смрт још нису пронађени кривци, понеће једна улица у Јагодини.


Драган Марковић Палма, градоначелник, потврдио је одлуку да по Пантићу назове једну градску улицу.Иницијативу за ову почаст покренуло је Удружење новинара Србије, које је јуче изразило задовољство због одлуке јагодинских власти.

УНС очекује да ће ово признање колеги Пантићу још више подстаћи надлежне да разреше убиство новинара чији налогодавци и убице ни после девет година нису откривени, наводи се у саопштењу.На некој од наредних седница Градске скупштине та одлука биће и формално донета, а Пантић би улицу требало да добије до годишњице убиства, 11. јуна.

- Милан Пантић један је од симбола независног новинарства у Србији. Изгубио је живот због тога што је као новинар у локалној средини писао о ономе чему се до тада није писало. Његова смрт је трагичнија, тим пре што се десила после демократских промена у временима за која су нам обећавали да више неће личити на стара и да се убиства новинара више неће догађати - наведено је у писму УНС које је потписала председница тог удружења Љиљана Смајловић.То удружење сматра да је давање имена једној од улица у Јагодини чин одавања почасти жртви коју је Милан Пантић положио у име демократије и слободног новинарства. УНС, "Вечерње новости" и "Нови пут" из Јагодине установили су награду за новинарску храброст која носи име убијеног Милана Пантића.За Пантићеву породицу, од улице са именом Милана Пантића, већа сатисфакција била би откривање имена његових убица и налогодаваца овог злочина.

Новинар "Новости" претучен је на смрт у улазу зграде у којој је живео и до данас нико није одговарао за убиство. У истрази је саслушано више од 2.000 особа, током протеклих девет година, министри полиције давали су обећања да ће убица и налогодавци бити откривени, али до данас, истрага није приведена крају.

Антрфиле : Очевим стопама

Син убијеног новинара "Новости", Немања Пантић, кренуо је очевим стопама. Дипломирао је на новинарском смеру Факултета политичких наука, приводи крају и мастер студије на истом факултету, а од почетка године је део колектива у коме је његов отац радио. Немања Пантић запослен је у Београдској рубрици "Вечерњих новости".


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси