Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Купио локалну телевизију за милион евра!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 03. 2010.

Извор: Прес

Купио локалну телевизију за милион евра!


Остоја Тегелтија је родом из Сремске Каменице. Он је 2006. године купио од Акцијског фонда за 600.000 евра „Аутопревоз“ из Врњачке Бање, некада једно од најјачих транспортних предузећа које је претходни власник већ упропастио. Тегелтија је 3. новембра 2007. за ТВ Врњачка Бања, скромну локалну медијску кућу, излицитирао 191 милион динара, 400 пута више од почетне цене! После неколико дана одустао је од ове куповине.

Две недеље касније, преко ДрагицеТомић која је финансијски директор у његовом предузећу „Травел травел“, за милион евра купио је „Ибарске новости“ и РТВ Краљево. Био је то почетак краја угледне медијске куће. Приватизација „Ибарских новости“ је поништена крајем 2008. године, а у фебруару је проглашен банкрот предузећа чија је последња продаја заказана за 20. април. У свим овим куповинама Остоја Тегелтија се појављивао под својим, или именом својих сарадника или предузећа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси