Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уређујемо сами за наше читаоце
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 03. 2010.

Извор: Вечерње новости

Уређујемо сами за наше читаоце


Уређивачки колегијум „Вечерњих новости“ оцењује да је емисија на националној телевизијској станици Б 92, још један, тобоже случајни али провидно професионално режирани напад на „Вечерње новости“.

Таквих удараца, претњи, информација, подметања било је и досад, из разних извора, али „Вечерње новости“ су остале то што јесу - најутицајније новине у Србији. Уређивачки колегијум је задужен за уређивање новина, без обзира на то ко је власник, иако није свеједно ко је власник медија. За нас је, ипак, најважније да слободно, по свом одабиру, професионалним критеријумима, етичким начелима, политичком опредељењу правимо новине.

Наш тираж, наш утицај, наш углед показују да смо за то ове три и по године, после приватизације, веома успешно одрадили. Не само у „Новостима“, као матичном издању, него и у још десет новина које су у саставу Компаније „Новости“, са годишњим тиражом од око 85 милиона примерака. Званични подаци, такође, показују да су „Новости“ у 2009. години од свих дневних новина у Србији имале најмањи пад тиража, чему је, нема сумње, допринела независна уређивачка политика. Ми ћемо и даље, без обзира на притиске, политичке и економске, без обзира на несређеност и хаотичност у медијском простору, наставити да максимално одговорно и професионално радимо тежак новинарски посао. То је наша обавеза, као националних новина, према милионској читалачкој публици и према савременој Србији, која грца у балканским и европским проблемима. Држава, као велики акционар, заједно са другим власницима Компаније, у обавези је да штити интересе „Новости“. И то без привилегија и благонаклоности. Истовремено и да преиспита оптужбе оних који су на њеној црвеној потерници, па и оних који на заобилазне начине, из мрака, вребају да за шаку пара, преотимају „Новости“. Према њима није, нажалост, досад била увек ефикасна.


Колегијум „Вечерњих новости“

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси