Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медојевић: Ћосић ми је приредио сачекушу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 03. 2010.

Извор: 24 сата

Медојевић: Ћосић ми је приредио сачекушу

Лидер Покрета за промене (ПЗП) Небојша Медојевић, оптужио је новинара ТВ Б92 Југослава Ћосића да му је приредио „медијску сачекушу” тиме што је у емисију укључио Станка Суботића Цанета, док Ћосић одговара да је црногорски опозициони лидер знао да ће се то догодити.



Укључујући се у емисију „Интервју са Југославом Ћосићем”, у којој је гост био Медојевић, Суботић, оптужен за шверц цигарета током 90-их, напао је председника ПЗП да води хајку потив њега по наредби Милана Бека и да је његов плаћеник. Медојевићје те тврдње демантовао.

- Био сам непријатно изненађен медијском сачекушом и било је невероватно то што су укључили лице са Интерполове потернице и дали му простор да износи лажи. Мотиви су јасни. Ово је порука Борису Тадићу да ће, ако се прошири истрага, у Суботићу имати врло непријатног сведока. Други мотив је његова љубав са Милом Ђукановићем и жеља да помогне свом другу - каже Медојевић за „24 сата”.

Медојевић је недавно рекао да се Суботић и Дарко Шарић, осумњиченза шверц три тоне кокаина, крију на Жабљаку, што је и био разлог Суботићевог укључивања у емисију, објашњава Ћосић за „24 сата”.Суботић је рекао да се налази у својој кући у Женеви, где живи последњих 12 година, и да га чуди што Медојевић измишља и лаже.

- Суботић је понудио, Медојевић је прихватио да се он укључи у програм, рекавши да ће бити занимљиво. Да је рекао да то не жели, ми то не бисмо урадили - каже Ћосић.

Поводом укључивања Суботића у емисију, огласио се и црногорски бизнисмен Ратко Кнежевић, који је рекао да Ћосића плаћају Суботић и Ђукановић и поручио му: „Завршио си са мном, након овог срамног чина који си приредио Медојевићу”.

Ћосић није желео да коментарише ту изјаву, рекавши да после сваке емисије „ради за неког другог”.

- Баш ме занима за кога ћу радити следеће недеље - каже Југослав Ћосић.

.Антрфиле : Делта и Новости негирају оптужбе Суботића

Компанија „Делта холдинг” негирала је јуче да је имала заједницке инвестиције са Суботићем и да се код њега задуживала. Суботић је рекао да су Мирослав Мишковић и Милан Беко његовим парама купили „Вечерње новости” и Луку „Београд“, као и да га нападају јер не желе да врате 50 милиона евра. „Новости” су такође демантовали да је Цанетов капитал у тој компанији, а немачка медијска група Вац (WАЗ) саопштила је да новац за већински пакет акција (више од 60 одсто) у „Новостима” потиче с рачуна тог концерна.

Компанија Вордфин (Wордфин С.А) из Луксембурга објавила да је она већински власник Луке и да има 93,645 одстоакција.

Маловић: Потерница за Суботићем на снази


Снежана Маловић, министарка правде, рекла је јуче да је међународна потерница за Станком Суботићем на снази, али да се његово изручење може тражити само ако он негде буде ухапшен. У оптужници је Суботићу на терет стављено „продужено кривично дело злоупотребе службеног положаја”, за шта је прописан затвора од две до 12 година. Међутим, швајцарски правни поредак не познаје кривично дело злоупотребе службеног положаја у приватној фирми.

А. Словић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси