Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Станковићева није клеветала тужиочевог сина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 03. 2010.

Извор: Политика

Станковићева није клеветала тужиочевог сина


Први основни суд у Београду ослободио је јуче Бранкицу Станковић, новинарку Б 92, кривице по тужби за клевету Ивана Божовића, сина некадашњег окружног јавног тужиоца у Београду Милована Божовића.

Суд је, после спроведеног поступка, утврдио да Станковићева није клеветала Божовића када је у емисији „Инсајдер”, емитованој 11. децембра 2006. године, навела да се „сазнало да се име Божовићевог сина помиње у ’белој књизи’ као особе блиске криминалној групи која је сарађивала са црногорском мафијом”.

– У току доказног поступка суд је од МУП-а затражио да му достави пресек оперативних података о Ивану Божовићу. После увида у ову документацију, суд је утврдио да Бранкица Станковић није оклеветала Божовића – каже за „Политику” Слободан Кремењак, адвокат Бранкице Станковић.

Према његовим речима, суд је јуче одбио предлог Божовићевог заступника да се као доказ уврсти „бела књига” с обзиром на то да је раније од МУП-а добио оперативне информације о подносиоцу тужбе.

У парничном поступку који је прошле године окончан пред некадашњим Четвртим општинским судом у Београду, а који је покренут такође по одштетном захтеву Ивана Божовића, суд је обавезао Станковићеву да на име душевног бола, сину некадашњег окружног тужиоца исплати 80.000 динара.

Према речима адвоката Кремењака, овај предмет се по жалби тренутно налази у Уставном суду.Иван Божовић је приватну кривичну тужбу против новинарке Б 92 поднео непосредно по емитовању емисије у којој је она навела да се његово име налази у такозваној белој књизи МУП-а Србије.

М. Д.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси