Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Колатерална штета
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 03. 2010.

Извор: Данас

Колатерална штета


У сенци спектакуларног сусрета Дејвис куп репрезентација Србије и САД, остаће упамћена несхватљива одлука организатора да у „минут до дванаест“ раскине уговор с водитељем програма у Арени и најбољим домаћим тениским коментатором Небојшом Вишковићем.

То и не би било толико чудно да популарни Вишко већ није „скинут“ и са РТС и да у оба случаја иза свега нису стајали чланови породице Ђоковић. Очигледно да није бирао коме да се замери, али Вишковић ниједног тренутка није дао повода Горану и Срђану Ђоковићу за такве поступке.

Све је почело за време АТП турнира у Хамбургу пре три године. Отац најбољег српског тенисера Срђан напао је коментатора РТС у његовој кабини и оптужио га да његов пренос полуфиналног меча турнира између Новака и Рафаела Надала није био „патриотски обојен“. Изнервиран Вишковићевим коментарима, Ђоковић сениор је отишао до студија у Кошутњаку и, неометан од обезбеђења телевизије, у паузи између два гема ушао у коментаторску кабину да одмах и лично изнесе своје примедбе. „Како то преносиш? Што само хвалиш Надала? Па Новак је Србин, ваљда смо патриоте!“, рекао је Ђоковић сениор Вишковићу. На то му је новинар јавног сервиса поручио да изађе из кабине и наставио с преносом.

После меча Вишковића је телефоном позвао и Новаков стриц Горан Ђоковић и упозорио га да „пази, јер може свашта да ти се деси“. Врхунац прогона догодио се пред почетак првог АТП турнира у Београду - Сербиа опена. Чланови породице Ђоковић запретили су челницима РТС да уколико мечеве буде водио поменути новинар, национални сервис ће изгубити право преноса. Александар Тијанић је преломио и „скинуо“ Вишка с тениса. Новинар је потом дао отказ.

Глас Небојше Вишковића, захваљујући кабловским оператерима, тренутно се чује само на каналу Спорт клуба. Коначно су, после инцидента пред Дејвис куп, иза Небојше стала и новинарска удружења УНС и НУНС и у заједничком саопштењу оценила да је раскид сарадње ТСС са овим новинаром „урађен на неприхватљив начин“.

Вишковић је завршио вишу тренерску школу и ДИФ, а и данас се бави подучавањем тениских почетника. Новака, Ану и Јелену познаје још док су били клинци и помно је пратио њихове каријере. Добар је познавалац и фудбала.Рођен је у Београду 20. маја 1970. године. Са супругом Иваном има сина Лава. У каријери је велики печат оставио на некадашњем Трећем каналу. Фан је тетоважа.

Иван Боришић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси