Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Борис Тадић подржао медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 03. 2010.

Извор: Прес

Борис Тадић подржао медије


Београд - Председник Србије и Демократске странке Борис Тадић изјавио је јуче да жели да затвори дискусију која се повела између медија и ДС-а, како би се постигла заједничка сагласност око основних принципа и циљева стратешког развоја до 2020. године.

На седници Главног одбора ДС-а у Старој Пазови Тадић је рекао да политичари треба да знају да без медија није могуће постићи те циљеве, јер су медији партнер свакој демократској власти. Он је рекао и да медији треба да знају да те циљеве спроводе политичари, због чега је и једне и друге позвао да буду одговорни и придржавају се својих професионалних стандарда.

Тадић је оценио да је Србији веома потребна политичка стабилност како би се наставило привлачење страних инвестиција и да сви они који раде против те стабилности, без обзира на то да ли је реч о власти, опозицији, медијима или политичкој елити, заправо раде против интереса грађана.

- Без медија не можемо да креирамо развој друштва. Нама је потребна сарадња са медијима да би послали поруку грађанима, због чега у овом тренутку можда тешко живе и каква им је перспектива - казао је председник ДС-а.

Представници владајућих странака у Скупштини Србије протестовали су прекјуче због, како су навели, злонамерног писања медија о трошковима путовања парламентаних делегација у иностранство које, како су оценили, нарушава углед парламента.

Поводом текста у „Вечерњим новостима“ под насловом „У кофер спаковали 11 милиона“, о трошковима делегација у иностранство за 2009. годину, заједничку конференцију за новинаре у парламенту одржали су шефови посланичких група владајуће коалиције Нада Колунџија, Бранко Ружић, Сузана Грубјешић, Мома Чолаковић, као и председник Одбора за иностране послове Драгољуб Мићуновић и потпредседница парламента Гордана Чомић. Нада Колунџија и Драгољуб Мићуновић навели су да је повод за конференцију доста „драстичан“ и да им се не допада „тон текста“.

Бета

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси