Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Нисмо медиј СВМ-а“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 03. 2010.

Извор: Данас

„Нисмо медиј СВМ-а“


Суботица - Након саопштења председника Управног одбора радија Суботица Тонија Бедалова, који се делом односи и на РТВ Паннон, Кураториј Фонда Панонија одговорио је демантијем.

„Не одговара истини тврдња господина Бедалова по којој су поједини челници СВМ-а одлучили да имају сопствени радио и телевизију, и да је због тога основан Паннон. Фонд Панонија, емитер Паннон РТВ-а, основало је 12 суботичких мађарских јавних личности, са циљем развоја електронског информисања на мађарском. Већина оснивача биле су ванстраначке личности, само једна особа имала је функцију у СВМ-у“, наводи се у саопштењу.

Није тачна тврдња да је овај фонд основан да би се угасила редакција на мађарском језику на радију, наводе у Фонду.

„Оснивачи нису формирали Паннон против Радио Суботице, него зато што је држава 2002. усвојила Закон о медијима, којим је забрањено да један радио функционише на две фреквенције и којим је утврђена обавезна приватизација медија. Тиме је држава довела у питање емитовање целодневног радијског програма на мађарском језику у Радио Суботици.

Иако је у протекле три године, додуше, не заслугом Управног одбора, привремено решено емитовање програма на мађарском језику и одложена приватизација, на основу неких потеза јасно је да појединци само чекају одговарајући тренутак да укину емитовање целодневног програма на мађарском језику“, пише у саопштењу.

В. Л.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси