Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Увреде као одговор!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 03. 2010.

Извор: Вечерње новости

Увреде као одговор!


Увреде које је француски шеф дипломатије Бернар Кушнер, упутио Будимиру Ничићу, дописнику "Гласа Америке" са Космета изазвале су лавину реакција у Србији.

Огласила су се новинарска удружења, организације породица несталих, политичари...Сви осуђују како је Кушнер реаговао када га је Ничић упитао да прокоментарише оптужбе породица киднапованих Срба са Космета да је одговоран за учешће у трговини органима и за његов став о "жутој кући".

Уместо одговора, француски шеф дипломатије је новинару препоручио лечење и назвао га лудаком.

Прилог о инциденту емитован је прексиноћ у емисији ове телевизије, па су гледаоци широм света могли да виде шта се догодило током боравка Кушнера у Грачаници. Ничић нам каже да је о свему одмах обавестио своју редакцију.

- Иако сам био шокиран одговорима господина Кушнера, желео сам да останем прибран и професионално до краја одрадим свој посао - прича Ничић.

- Нисам имао намеру да на било који начин испровоцирам и сматрам да сам питање поставио веома коректно.Дописник "Гласа Америке" каже да је најпре помислио да преводилац није исправно превео питање. Ту могућност је одбацио када је уследио одговор на други део питања.

Ничић додаје да као извештач са Космета до сада није имао проблема у раду. У канцеларији Удружења породица киднапованих и несталих на КиМ у Грачаници, најављују протесно писмо француској амбасади, а Информативна служба СНВ са Космета уложила је јуче јавни протест француској влади.

Антрфиле : ЦИНИЧНО И НЕПРОФЕСИОНАЛНО

Удружење породица киднапованих и несталих на КиМ изразило је јуче огорченост због изјава Кушнера. Како наводе, уместо одговора на питање о злочинима који су се десили у време његовог мандата, он је иступио "цинично и непрофесионално".

Српска радикална странка затражила је од Владе да Кушнера прогласи непожељном особом, као и да се Француској упути демарш због његових изјава. УНС и НУНС огласила су се поводом "недипломатског говора и увреда" упућених новинару Ничићу, а УНС је о инциденту обавестио и међународну фондацију новинара.

Д. Зечевић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси