Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Напред" - шест ипо деценија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 02. 2010.

Извор: Вечерње новости

"Напред" - шест ипо деценија


Причало се, кад сељак петком пред трафиком скине корпе, обрамицу, или торбе, застао је да купи „Напред“. Ако се по јутру дан познаје, онда се Ваљево и Ваљевци познају по листу „Напред“.

Ово каже Брана Николић, дугогодишњи, пензионисани карикатуриста ваљевског „Напреда“, листа који је навршио шест и по деценија постојања и данас је, званично, најтиражније локално штампано гласило у Србији! „Напред“ се штампа у 12.600 примерака.
- Ове новине стварале су и до данас одржале у животу генерације новинара. Свака од њих убеђена да су оне баш у њихово време биле најбоље, али су читаоци били и остали једини судија о томе - каже Зоран Миловановић, главни и одговорни уредник „Напреда“. - Данас, „Напред“ не треба да брине, јер сигурно не брука овај град. Напротив, у много чему је далеко испред, тим пре, што је према најновијим подацима најтиражнији локални лист у Србији! То је, свакако, и због тога што малобројна екипа која данас ствара „Напред“ не дозвољава да он, као већина ствари у Србији, постане сам себи сврха.
Пре шест и по деценија, пред читаоцима ваљевског краја појавио се лист „Све за победу“. Убрзо, новине су добиле назив који је остао до данас - „Напред“.

Не поновило се

- У току 2005. и 2006. године сви до једног запослени у листу штрајковали су девет месеци, одлучни да једном делу бахатих ваљевских политичара објасне да има оних који не желе да служе њиховим ситним, пре свега личним интересима и у томе су успели - каже Миловановић. - Срамно је било оно што се под именом „Напреда“ тих девет месеци појављивало на киосцима. Било, не поновило се!

Б. Пузовић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси