Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радио Лесковцу прети стечај
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2010.

Извор: Данас

Радио Лесковцу прети стечај


Лесковац - Радио Лесковац није променио власничку структуру ни после пре неколико дана организоване друге аукције, јер није било заинтересованих купаца. Вредност овог колектива је процењена на 188.000 динара, али ни то није било подстицајно да га неко купи.

Разлоге треба тражити у статусу Радио Лесковца, јер је од самог оснивања подстанар, а тренутна дуговања досежу десет милиона динара.

Последњих дана Радио је био у центру пажње овдашње јавности, јер су поједине странке опозиције енергично захтевале да се не мења статут тог медијског сервиса, односно да и даље оснивач буде - град. Да ли ће тако и бити неизвесно је, али ако је судити по тумачењима стручњака, ова станица мора да буде приватизована, јер тако налажу прописи.

У Радио Лесковцу је тренутно запослено више од 30 радника, међу којима је тринаесторо новинара. Недавно је дошло до кадровских промена, јер је смењена директорка Олгица Петровић и њену дужност је преузео Небојша Пешић, који признаје да није у стању да прогнозира будући статус Радио Лесковца, јер то најмање зависи од запослених у том колективу.

- Све што је било у нашој моћи, предузели смо. Пре неколико година смо покушали да постанемо већински власници, и је тада цена на аукцији била „надувана“ на 21 милион динара, али смо били спремни и то да платимо. Нажалост, због кашњења у исплати прве рате, Агенција је раскинула уговор - каже Мирослав Михајловић, уредник Спортског програма Радио Лесковца.

Иначе, у оквиру рационализације броја запослених у јавном сектору града на Ветерници, број запослених у Радио Лесковцу ће ускоро бити преполовљен, а ако не успе и трећа аукција овде се страхује од најгорег сценарија - одласка у стечај.

Антрфиле : Историја

Радио Лесковац је основан 1968, али је званично почео да емитује програм 1. маја 1971. После деценија великих успеха, његов положај је веома тежак, судбина запослених неизвесна, а зараде, иначе више него скромне, касне и по неколико месеци.

Д. Коцић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси