Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лауреати Жужана Серенчаш и Бранка Драговић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 02. 2010.

Извор: Данас

Лауреати Жужана Серенчаш и Бранка Драговић


Потпредседница Владе Војводине и покрајински секретар за информације Ана Томанова-Маканова јуче је уручила новчане награде у износу од по 50.000 динара дописници Радија Слободна Европа Жужани Серенчеш и новинарки листа Дневник Бранки Драговић-Савић.

Независно друштво новинара Војводине, поводом 20 година постојања, недавно је установило своју награду. Према речима Ане Томанове-Маканове бити новинар је тежак и одговоран посао, јер новинарска реч креира друштвено мњење и тражи свакодневну креативност и одговорност.

- Посебно је важно то што нас медијски свет свакодневно учи о нечему новом, образује нас, предводи и пружа пуно корисних информација. Одржати се и опстати у том свету није лако, а истаћи се то је нешто посебно.

Зато ми је веома драго што је ова награда, захваљујући струковној новинарској организацији као што је НДНВ оживела и тиме ставила до знања да постоји труд да се на побољша новинарски положај, јер награде су оно што сваког човека стимулише и подстиче да и даље настави да истражује, открива и сазнаје у циљу општег добра - рекла је Томанова-Маканова.

Председник НДНВ Динко Грухоњић истакао је да је додела ове награде омогућена захваљујући доброј сарадњи ове организације и Покрајинског секретаријата за информације.

- Посебно ми је задовољство што смо их, прве године по установљењу, доделили новинаркама које су се истакле не само својом професионалношћу, већ су жене са пуно снаге и храбрости - рекао је Грухоњић.

Жужана Серенчеш је подсетила да у данашње време, када је незавидан положај скоро сваке медијске куће, не треба посустајати, јер сваки човек је жељан неке нове информације и вести, а то је понекад тешко када је у питању радијско новинарство, где нас време ограничава у креативности и обилатости информација.

Д. Ј.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси