Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Награде у праве руке
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 02. 2010.

Извор: Вечерње новости

Награде у праве руке


Осмеси на лицима говорили су више од речи у препуном “Аеро клубу”, где су у четвртак, у традиционалном избору “Вечерњих новости” и додатка “ТВ новости”, најбољима уручена престижна признања за најгледаније ТВ програме у протеклој години.

На додели награда, најбројнији су били представници Радио-телевизије Србије, јер је анкетирање “Цорпорате цоммуницатион центер” (у којем је учествовало више од 18.000 испитаника из двадесет градова Србије), показало да је управо Јавни сервис у 2009. години гледаоцима понудио најквалитетнији програм.

Беби Дол, која је однела ласкаву титулу “мис лапсус”, публику није засмејала само својом “бисером” године, него и чињеницом да је на доделу стигла када је свечаност већ завршена. Шармантна певачица оправдала се како није веровала да ће заиста добити ову награду. Ипак, било је много више оних који нису били тако неповерљиви, па су у свечаној атмосфери примали и узвраћали честитке. Међу њима и Живорад Николић, који је за своју ауторску емисију “Жикина шареница” добио престижно признање “Душан - Дуда Тимотијевић”.

- Мене су награде увек заобилазиле, али рад није - рекао је кроз шалу Николић.

- Сада су почела да пристижу и признања, што ме помало брине. Морам да кажем да ми је ово најдража награда до сада, јер је стигла од оних који су бескомпромисни, а њихова реч је увек бритка као сабља.

Представници РТС у четвртак су имали још много разлога за славље, али и понос, јер су, по мишљењу гледалаца, били најбољи у још пет категорија: информативни програм “Дневник 2”, квиз “Слагалица”, спортски, филмски и серијски програм за “Село гори, а баба се чешља”.

На додели награда заблистали су и Јована Јанковић и Огњен Амиџић, који су проглашени за ТВ лица године, а аутору “Ами-џи шоуа” додељена је и награда за најгледанији ток-шоу.

Телевизија Пинк прославила се и захваљујући “Гранд шоуу”, који је награђен у категорији најгледанијег забавно-музичког програма.

На додели награда, ни Б 92 није остао без признања које је добио за најгледанију документарну емисију “Национална географија”.Први пут ове године додељена је награда за најбољег медијског партнера Компаније “Новости”, а она је припала Студију Б. Признање је примио главни и одговорни уредник Александар Тимофејев.

- Драго ми је што смо се као регионална телевизија изборили за ово признање - рекао је Тимофејев. - “Новости” и ми смо угледне, озбиљне и искусне медијске куће које све раде за своју публику. А открићу вам и једну тајну - у логу НТВ Студио Б - “Н” је требало да значи “Новости” - Студио Б. Заједнички пројекат, тих давних дана ипак није реализован, али важно је да је одлична сарадња остала и до данашњих дана.

Антрфиле : Лапсус године

Жири је и ове године имао тежак задатак да изабере мис и мистера лапсус, а у жестокој конкуренцији, ласкаво признање добили су певачица Беби Дол и новинар СОС канала Владан Тегелтија.”Мис лапсус 2009 ”27. новембар има тридесет дана. Три дана и данас је 12. новембар, значи има 15 дана. “Мистер лапсус 2009” Наравно, желим ти да те здравље заобиђе до краја каријере.

У жестокој конкуренцији, нашли су се и лапсуси:- Бомба се бацила - Ивана Вучићевић, Студио Б.

- Једна госпођа је чак струју ударила - Ивана Вишковић, Авала.

- Обојица су њих двоје - Драгана Катић, Гранд шоу, Пинк

- И тог петка снег је вејао три дана без престанка - Лидија Скрињик, Гранд шоу, Пинк.

- Браво Викторе, односно Горане, имена су иста - Александар Матић, Квискотека, Фокс.

- Сваку нашу бању открио је неки коњ - Живорад Николић, РТС.

БЕБИ ДОЛл - ”МИС ЛАПСУС” ГОДИНЕ ЛИНГВИСТИЧКА НЕВАЉАЛШТИНА


- Задовољна сам и поносна власница награде “Мис лапсус”, јер је одраз симпатије гледалаца, али и моје уметничке природе.То је била једна лингвистичка неваљалштина, и саветујем свима да разговарају што више, јер важно је да је све лепо и да нема неспоразума међу људима, а ако се и деси понеки лапсус, ништа страшно.

ВЛАДАН ТЕГЕЛТИЈА - ”МИСТЕР ЛАПСУС” КО РАДИ, ТАЈ И ГРЕШИ

- Шта рећи, осим хвала “Новостима”, читаоцима и гледаоцима који су ми омогућили да се макар на овакав начин нађем у оваквом друштву. Био бих задовољнији да сам у кожи Огњена Амиџића, али добро, и ова награда је одраз гледаности. Ко ради, тај и греши. Драго ми је што сам у добром друштву, с обзиром на моје претходнике.

“РАДМИЛОВИЋ” НАДИ И БОЈАНУ


Глумица Нада Шаргин добитница је награде “Зоран Радмиловић” за глумачку бравуру остварену на Стеријином позорју за улогу у представи “Невиност”, а њен колега Бојан Жировић награђен је за епизодну улогу у истом комаду. Признања су им уручена заједно са наградама “ТВ новости”.

ОГЊЕН АМИЏИЋ, ТВ ЛИЦЕ И ТОК-ШОУ ЕМИСИЈА ГОДИНЕ САД МОГУ ДА УМРЕМ МЛАД


- Лепо је добити награду за ТВ лице, али ипак признање за ток-шоу има већу тежину јер је емисија ауторска ствар. Поготово ми је драго што је у тако јакој конкуренцији победила емисија иза које стоји само троје људи, што је, веровали или не, случај са “Ами-џи шоуом”. Не знам шта даље после свих признања које сам добио, волео бих да као Џејмс Дин, умрем млад, на врхунцу каријере, па да ме се сећају по наградама.

ЈОВАНА ЈАНКОВИЋ - ТВ ЛИЦЕ ГОДИНЕ ОВО ЈЕ ПРИЗНАЊЕ ЗА 130 ЉУДИ


- НЕ могу да пропустим прилику, а да се не похвалим да Јутарњи програм Јавног сервиса има удео у гледаности од преко 55 процената. И тако већ пет година уназад. Захваљујем се на овом признању, али напомињем да ово није награда само мени, већ свима у нашој малој редакцији која има око 130 људи.

МИЛОРАД МАНДИЋ, СЕРИЈА “СЕЛО ГОРИ, А БАБА СЕ ЧЕШЉА”ПОНОСНИ НА ГЛЕДАОЦЕ


- Слагао бих када бих рекао да нисмо поносни што већ четврту сезону ово што радимо на терену у свакојаким условима, прати толико гледалаца. Упорним радом, савладали смо препреке, дошли овде где смо, а надам се да ћемо, на радост гледалаца, бити још бољи. Екипа серије “Село гори, а баба се чешља” вредно ради за вас.

Т. Лош - М. Дедић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси