Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови штрајк глађу у „Дневник холдингу“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 02. 2010.

Нови штрајк глађу у „Дневник холдингу“


Нови Сад - Графичари запослени у „Дневник холдингу“ јуче су поново ступили у штрајк глађу, јер ништа од оног што је приликом претходних обустава рада договорено с представницима покрајинске власти није испуњено.

Радници штампарије одлучили су се на такав корак, пошто влада Војводине, као оснивач предузећа, ни након јучерашње седнице није донела одлуку о намиривању обавеза за претходне четири године.

- Запослени у штампарији још немају здравствену заштиту, повезан радни стаж од 2005. године, није им регулисан стаж од јуна 2009. до краја године, зараде им касне од шест до осамнаест месеци, као и остале накнаде проистекле из рада више од годину и по - каже штрајкачки вођа Стева Томин.

Он додаје да ће запослени најпре бити прегледани да би се утврдило да ли могу да учествују у штрајку, као и то да ће и он гладовати заједно са осталим радницима.

- У штрајк је јуче ступило двоје колега који не пију никакве лекове. Данас и сутра ће им се придружити још радника којима то здравствено стање дозвољава. Јуче смо поново упутили захтеве влади Војводине, али нам се након седнице нико није обратио. Зато ћемо данас ићи испред седишта покрајинске администрације, да им пружимо још једну прилику. Уколико и тада буду игнорисали обавезе које морају да испуне у петак ћемо почети са потпуном обуставом рада, уз наставак штрајка глађу - објашњава Томин.

У обустави рада учествоваће сва 204 запослена у штампарији, али остали запослени у „Дневник холдингу“ у првој фази им се неће придружити.

Покрајински секретар за информисање Ана Томанова-Маканова јуче није одговарала на телефонске позиве. Њен заменик Смиља Максимовић није хтела да коментарише најновији штрајк глађу штампара.

Током претходног штрајка глађу „Дневник холдинга“, радник Слободан Јововић умро је 9. децембра прошле године у просторијама ове куће.

А. И.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси