Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Лебедев купује "Индипендент"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 01. 2010.

Извор: Блиц

Лебедев купује "Индипендент"


"Тајмс" у данашњем издању пуне две стране посвећује милијардеру Александру Лебедеву, који је у завршним преговорима са власницима "Индипендента" о преузимању тог лондонског, либерално оријентисаног дневника.

Лебедев је, наводи "Тајмс", контроверзна личност – бивши агент КГБ који се преобратио у заговорника пословне транспарентности и слободне штампе, оштри критичар Кремља, који је управо држави за 450 милиона долара продао свој удео у авиокомпанији "Аерофлот" и финансијској корпорацији "Иљушин", пренео је ББЦ.

Ако се домогне "Индипендента", биће то други британски лист у власништву Лебедева. "Ивнинг стандард" преузео је у тренутку када је тај лист губио десет милиона фунти годишње. Он је такође одлучио да га дели бесплатно и, захваљујући утрострученом тиражу и приходима од реклама, преокренуо је негативне трендове.

"Индипендент", који је, такође, у великим дуговима, неће делити џабе, али обећава да се у уређивачку политку неће мешати, пише "Тајмс".

ФоНет

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси