Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Истина чекала одобрење
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 01. 2010.

Извор: Вечерње новости

Истина чекала одобрење


Чачак - На конференцији за новинаре, уприличеној у просторијама Полицијске управе у Чачку, на којој су приказани резултати прошлогодишњег рада чачанске полиције, било је речи и о наводима бившег министра Велимира Илића, који је пре више од две године, оптужио и новинара нашег листа да је злостављао овце на његовом имању у селу Качулице.

Илић се, тада, позивао на полицијску белешку, а након 21 месеца, полиција је одговорила на захтев Удружења новинара Србије, и саопштила да таква белешка не постоји. На питање новинара зашто се толико дуго чекало на одговор полиције, па чак и после захтева повереника за информације Родољуба Шабића, начелник ПУ Милован Петровић је одговорио:- Многе ствари не зависе од нас. У то време нисмо могли да дајемо изјаве новинарима о овом случају без одобрења надлежних у Министарству унутрашњих послова. Тек касније, када смо добили одобрење, ми смо могли да јавности доставимо праву информацију.

Новинари су желели да знају и да ли је против Драгана П., који је физички насрнуо на нашег дописника приликом извештавања о изградњи клинике у Качулицама, покренут прекршајни поступак. Начелник Петровић је казао да је предмет прослеђен органу за прекршаје, али не зна каква је његова даља судбина.

В. И.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси