Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Агенција Танјуг данас слави 66. рођендан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 11. 2009.

Извор: Преглед

Агенција Танјуг данас слави 66. рођендан


Новинска агенција Танјуг данас обележава 66 година рада и тим поводом доделила је годишње новинарске награде, укључујући награду за животно дело уреднику агенције Бранку Радовићу.

Годишње награде Танјуга добили су Јово Вуковић, Небојша Радошевић и Наташа Радовић. Специјална награда додељена је фоторепортеру Радету Прелићу, а награда за хонорарног сарадника припала је Боривоју Ратковићу.

Асоцијација европских новинских агенција, која окупља преко 30 новинских агенција у Европи, по једну водећу из сваке земље, упутила је Танјугу честитку са најбољим жељама за будућност.

Чланови прве редакције Телеграфске агенције нове Југославије (Танјуг), основане у Јајцу 5. новембра 1943. године са задатком да обавести домаћу и светску јавност о антифашистичкој борби на тлу Југославије, били су Иво Лола Рибар, Владимир Велебит, Иван Рибникар и Владислав Рибникар, а оснивач агенције био је Моша Пијаде.

Прву информацију о оснивању Танјуга објавила је радио-станица покрета отпора „Слободна Југославија“ средином новембра 1943, а од страних британска радио-станица ББЦ. Танјуг у својој новијој историји, 90-их година, прошао је кроз низ професионалних искушења, па и падове, али је успео да се врати себи и професионалним стандардима.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси