Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Парама од претплате газдује Београдска централа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 10. 2009.

Извор: Дневник

Парама од претплате газдује Београдска централа


Желимо да подсетимо јавност Србије да постоје два јавна сервиса и да спремамо нови идентитет, знатно урбанији, те нове емисије и мрежу студија у Војводини – рекао је генерални директор РТВ-а Блажо Поповић, отварајући јуче прес-конференцију.

Замолио је новинаре да кад следећи пут буду критиковали програм РТВ-а како је досадан, имају у виду период бомбардовања и да РТВ нема зграду, те је зато дужан два милиона евра НИС-у, од укупно четири милиона евра дуга.

Најавио је да ће се за месец дана знати где ће се градити нова зграда и поменуо плац код Суботичког булевара.

– Од оног на Мишелуку не можемо очекивати новац, али се надамо сарадњи с Европском банком за обнову и развој – рекао је Поповић.

Иначе, РТВ нема евиденцију о приходима од претплате јер нема потписан уговор с „Електровојводином“, па, по речима генералног директора РТВ-а, за сад остаје на „милост и немилост РТС-а”. Ипак, РТВ је спремио сет реформи које би требало да повећају гледаност и врате његову финансијску стабилност.

Главни и одговорни уредник ТВ програма Љубиша Николин најавио је прегршт нових емисија и да ће узданица бити информативни програм.

– „Агроберза” ће се бавити пољопривредом, а у емисији „Из нашег сокака” ће се такмичити певачи аматери. Посебну промену ће доживети „Новосадске разгледнице”, које ће убудуће покривати и друге делове Војводине – рекао је Николин.

Зато РТВ, каже извршни директор Драган Гузијан, формира студије у Суботици, Зрењанину, Сомбору, Вршцу, Сремској Митровица, Кикинди и Панчеву.

Помоћни директор програма за мањине Јожеф Клем каже да су примили 33 приправника, што ће сигурно допринети већој гледаности Другог програма РТВ-а и очувању вишејезичности.

Новине је најавио и уредник Радио Новог Сада Радован Балаћ, кроз нову шему која почиње од 5. октобра, кад крећу емисије „Новости”, „Кувар” и „Погоди ко сам”.

Антрфиле :

Нисмо ми „увређене даме”


Поводом најаве РТС-а да отвара дописништво у Новом Саду, Поповић каже да није у плану да РТВ то уради Београду, јер се бави темама региона.

Николин, пак, вели да је погрешан утисак јавности да су они „увређене даме” због поступка РТС-а.

– Нас интересује шта ми радимо, а не други. Нема закона који би оспорио ову одлуку РТС-а, нити бисмо им ми то бранили. А нисмо се ми сетили да отварамо регионална дописништва зато што се РТС сетио да отвори једно у Новом Саду – нагласио је Николин.

С. Милановић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси