Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари остали без посла
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 09. 2009.

Извор: Глас jавности

Новинари остали без посла


Више од 50 запослених у ЈП „Штампа, радио и филм“ (ШРИФ) у Бору остало је без посла.


Наиме, од 80 запослених на својим радним местима остало је свега 30 радника. Без посла су остали и најстарији новинари и уредници, административно особље, маркетиншки службеници, сниматељи, монтажери, чистачице... Неки од њих, верује се, добиће место у новој фирми, Радио-телевизији Бор, која ће, како је најављено, бити основана 29. септембра, на седници Скупштине општине.

Чедомир Васић, дојучерашњи уредник Информативног програма, каже да је претпоставио да је на списку непожељних јер се није слагао са уређивачком и пословном политиком.

- Очекивао сам да најискуснији новинари не буду главни за „одстрел“, али се десило супротно. Не схватам да су и самохране мајке криве за лошу организацију и политичке размирице. Неки од нас, наводно, касније ће бити поново позвани у редакцију, али сумњам у то - категоричан је Васић.

У Општинском самосталном синдикату истичу да је ЈП ШРИФ запосленима остао дужан три и по плате и новац за превоз.

- Било је идеја да се фирма тотално расформира и да остане само пет-шест запослених. У том случају прекинуо би се програм, што би директно утицало на поновно добијање, већ изгубљене, регионалне фреквенције. Питање је како ће ново предузеће добити привремену дозволу за рад и да ли је то у складу са законом - каже Ђорђије Кликовац, сарадник у Општинском самосталном синдикату.

Бранислав Ранкић, председник општине, у недавном разговору са новинарима и представницима УНС-а, рекао је да ће се будућа фирма ослањати на квалификовани и стручни кадар, и на професионализам. Није занемарљиво, додао је он, да ће се уштедети и на издацима у општинском буџету одакле је само за плате запосленима у ШРИФ-у месечно издвајано више од три милиона динара.

Д. П.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси