Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брадић крије ко је писао Закон о јавном информисању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2009.

Извор: Ало

Брадић крије ко је писао Закон о јавном информисању

Министарство културе, на чијем челу је Небојша Брадић, одбило је да одговори на званични захтев „Ало!“ у којем је тражено да се наведу имена твораца спорних измена и допуна Закона о информисању!



На наш захтев, у којем се позивамо на Закон о доступности информација од јавног значаја, Министарство је одговорило да „не постоји законска обавеза да се при изради нацрта закона именују појединци за њихово писање, као ни да се формирају екстерне радне групе с тим у вези“.

У одговору који је потписао Предраг Благојевић, министарство наводи да је „у сарадњи с надлежним државним институцијама попут Министарства правде припремало Нацрт закона о изменама и допунама Закона о јавном информисању“.

 - Због тога не можемо да вам доставимо документ којим је неко именован за састављача нацрта измена и допуна Закона о јавном информисању, то јест документ којим је формирана таква радна група, нити документ с именима чланова такве радне групе - наводи се у одговору министарства.


Полиција у „Куриру“ и „Гласу јавности“


Пореска полиција саопштила је јуче да постоји сумња да је власник дневних листова „Курир“ и“Глас јавности“ Радисав Родић као директор „АБЦ продукта“ избегао плаћање јавних прихода од преко 203 милиона динара. Порески полицајци, у пратњи униформисане полиције, а по наредби истражног судије Четвртог општинског суда у Београду, одузели су пословну документације и запечатили су део просторија у којима се налазе ове две редакције.

В. С.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси