Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Асоцијација медија: Нови Закон о информисању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 09. 2009.

Извор: Прес

Асоцијација медија: Нови Закон о информисању


Београд - Управни одбор Асоцијације медија (АМ) исказао је висок степен незадовољства због чињенице да недавно усвојеним Изменама и допунама Закона о информисању није обухваћен већи број примедби и сугестија АМ.

Предлози Асоцијације били су усмерени ка значајном побољшању основног предлога текста закона и стварању знатно бољег законског окружења за функционисање медијских кућа.

- Чланице Асоцијације медија поменути закон не сматрају квалитетним и дугорочним законским решењем и зато је УО једногласно одлучио да формира експертску групу састављену од домаћих и страних стручњака са задатком да у што краћем року припреми текст новог закона о информисању, који ће бити представљен јавности, а затим понуђен Влади и Скупштини Србије на усвајање.

Радом ове групе руководиће Манојло Вукотић, генерални директор и главни и одговорни уредник Компаније „Новости“ и члан УО Асоцијације - наводи се у саопштењу.Асоцијација је подржала и идеју о формирању радне групе за израду стратегије медијског развоја у Србији, којом би био утврђен развој медијске сфере и створила основа за измене медијског законодавства. АМ ће у овој радној групи представљати Веселин Симоновић и Зоран Папић

Р. П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси