Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Фестивал спакован у један дан
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 09. 2009.

Извор: Дневник

Фестивал спакован у један дан



У Сомбору ће се 14. интернационални фестивал репортаже одржати 10. октобра, најавили су организатори једног од најстаријих окупљања српских и страних новинара.


Председник Савета фестивала Душан Радуловић каже да је посвемашња економска криза сажела овогодишњи програм на један дан, али ће током њега бити уредно награђене по најмање три репортаже у домену писаног и електронског новинарства.

Иако је услед „кресања” месног буџета знатно смањена помоћ локалне самоуправе, сомборски лордмер мр Душан Јовић је обећао да ће града и даље подржавати „Интерфер“.

– Нажалост, ове године наш допринос је скромнији, али колико већ идуће године издвојићемо неколико манифестација од националног значаја, што је несумњиво и „Интерфер“, и помоћи им у значајнијем обиму – најавио је мр Јовић.

Главна уредница сомборске РТВ куће „Спектар“ Зорица Бакић је израчунала да се на досадашњих 14 фестивала такмичило више од 1.200 журналиста из свих земаља с преко 3.000 новинских, радијских и ТВ прилога. Позвала је колеге да радове доставе до 1. октобра, да би их жири, у саставу Душан Радуловић, Миливоје Млађеновић и Бранимир Плавшић, оверио.

Један од идејних твораца „Интерфера“, публициста Драган Јерковић је саопштио и одлуку фестивалског Савета о додели награде за животно дело.

– Овогодишњи лауреат је Бранислава – Бранка Оташевић, коју, мада је формално у пензији, редовно читамо у „Зумирању“ листа „Политика“. Овај пут, ми смо зумирали њу и допринели да се смањи предност мушких колега у овом сегменту „Интерфера“ – нашалио се Јерковић.

 М. Миљеновић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси