Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дачић: посланици СПС уздржани 31. августа
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 08. 2009.

Извор: Данас

Дачић: посланици СПС уздржани 31. августа

Социјалисти остају при ставу да окрећу нови лист у својој историји


Београд - Посланици Социјалистичке партије Србије биће уздржани приликом гласања о Предлогу измена Закона о јавном информисању. Како је јуче истакао председник СПС Ивица Дачић, они ће на тај начин 31. августа остати при ставу да желе „да окрену нови лист у својој историји“.

- Наша партија никада више, бар док сам ја њен председник, неће бити повезивана са притисцима на медије и идејама о укидању телевизијских преноса скупштинских заседања. Нећемо дозволити ни да СПС буде повезиван са пребијањима грађана и демонстраната, убиствима политичке конотације и ратним злочинима. Партија не сме поново бити на стубу срама због нечега за шта је била нападана деведесетих година. То је за нас прошлост, казао је Дачић.

Он је напоменуо и да је СПС спреман, евентуално, да гласа за Предлог, али само ако постоји консензус већинских новинарских удружења, медија, међународних организација које се тиме баве.

- Ми имамо искуства из тог периода о томе шта не треба радити, додао је Дачић и негирао да је разлог што ће СПС бити уздржан то што је закон предложила нека друга странка. Скупштина Србије треба да гласа о том предлогу измена Закона 31. августа, а СПС, Јединствена Србија и опозиционе странке, сем ЛДП, најавиле су да ће гласати против.

Дачић је новинарима рекао да у владајућој коалицији није било разговора о реконструкцији Владе Србије и да се о томе само прича у медијима.

Р. Бибић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси