Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Гласаћемо за Закон о информисању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 08. 2009.

Извор: Политика

Гласаћемо за Закон о информисању


Четири посланика Санџачке демократске партије гласаће 31. августа за владин предлог измена Закона о информисању, каже Мехо Омеровић, потпредседник ове партије, који је својом претходном изјавом да би овај закон требало повући из процедуре наговестио додатне проблеме у владајућој коалицији.

Међутим, он у интервјуу „Политици” објашњава да СДП не жели ни на који начин да наруши јединство владиног блока и подсећа да је Расим Љајић, лидер партије и министар у кабинету Мирка Цветковића, на седници владе гласао за Предлог измена Закона о информисању.

Знали сте и раније да је министар Љајић гласао за закон, да ли сте се консултовали с њим кад сте предложили повлачење закона?


Изјаву о томе шта би било најбоље што се тиче закона о информисању дао сам као дугогодишњи посланик у Скупштини Србије, са неким „скромним искуством”, због сукоба, тешких речи и оптужби, које су се претходних дана чуле на релацији два потпредседника владе. На реакцију ме је подстакло и саопштење да су ДС, Г17 плус и ЛДП постигли договор око потребе да се донесе сет медијских закона. Дакле, став о повлачењу закона је мој лични став, проистекао из онога што сам могао да, као и већина грађана, прочитам у медијима о садржају договора три странке. Уколико у оквиру владајуће коалиције не постоји такво размишљање, наравно да ће четири посланика СДП-а 31. августа гласати за сва акта о којима се расправљало на ванредном заседању, укључујући и закон о информисању.

Чини се да сте незадовољни што сте се о договору информисали из медија, очекујете ли да, пре гласања, будете консултовани?

Наравно. СДП неће правити проблем, јер је увек лојалан владајућој коалицији, али морам да кажем да је све што се у овом тренутку дешава у владајућој коалицији плод одређених неспоразума и грешака у корацима. Зато је потребно да буде обновљена ранија пракса када су се председници странака владајуће коалиције једном недељно састајали и о свему договарали. Недопустиво је да владајућа коалиција утврди текст закона, па да онда, ако не може да обезбеди већину за његово доношење, тражи помоћ у опозицији.

Владајућа коалиција, значи, није угрожена?

Не верујем да би несугласице око једног закона могле уздрмати владајућу коалицију, јер не верујем да било ко, од странака које је чине, жели изборе. Избори, у овом тренутку, никако нису потребни ни грађанима Србије, зато сам уверен да ће сукоби у владајућој коалицији бити превазиђени.

М. Чекеревац

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси