Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Паре стигле, медији ћуте
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 08. 2009.

Извор: Преглед

Паре стигле, медији ћуте


Министарство позвало медије да учествују на конкурсу


Пријаве са документацијом примају се до 21. августа. Образац се може добити у Министарству културе или преузети са сајта: www.kultura.gov.rs


Београд - Помоћница министра културе Наташа Вучковић Лесендрић позвала је јуче медије да учествују на конкурсу за суфинансирање пројеката и програма у области јавног информисања на коме ће бити расподељено 80 милиона динара за помоћ медијима у превазилажењу кризе.

„Конкурс је отворен 30. јула објављиваљем на сајту Министарства, а пријаве са документацијом примају се до 21. августа“, изјавила је агенцији Бета помоћница министра.

Она је подсетила да је конкурс расписан на основу закључка Владе Србије од 25. јуна 2009. године о помоћи медијима. Коначну одлуку о додели средстава доноси министар културе, а резултати конкурса биће објављени на интернет страници Министарства културе најкасније до 7. септембра 2009. године.

За реализацију овог пројекта Влада је обезбедила 60 милиона динара, а Министарство додатних 20 милиона динара, рекла је Вучковић Лесендрић. Она је навела да ће се, према тој одлуци, суфинасирати пројекти и програми значајни за остваривање јавног интереса, а предност ће имати они који задовољавају критеријуме наведене у конкурсу.

Право учешћа имају оснивачи јавних гласила, као и правна лица регистрована за продукцију телевизијског и радијског програма, а пројекат мора бити реализован кроз јавно гласило. Сваки предлагач може конкурисати само са једним пројектом са којим се раније није појављивао пред Министарством, а максимална свота која се одобрава је два милиона динара.

Министарство може покрити до 80 одсто трошкова прихваћеног пројекта, а новац се мора потрошити до краја 2010. године. Пријаве на конкурс подносе се на обрасцима који се могу доби-ти у Министарству културе или преузети са сајта: www.kultura.gov.rs, на страници Сектора за медије „Конкурси у области медија“. Уз пријаву се подноси и обавезна документација чији је списак такође на сајту. Пријаве се подносе у пет штампаних примерака и у електронском облику, на дискети или ЦД-у на адресу: Министарство културе, Влајковићева 3, 11000 Београд, са назнаком за Конкурс у области информисања. Додатне информације се могу добити на телефон 011/3398-899.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси