Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вратили дуг и покренули информатор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 08. 2009.

Извор: Данас

Вратили дуг и покренули информатор


Бољи дани за Радио Нови Бечеј


Нови Бечеј - Радио Нови Бечеј, захваљујући ентузијазму свих запослених, волонтера и сарадника, успео је да врати све дугове и тако отпочео са новим професионалним и етичким односом према својим клијентима и повериоцима, саопштио је директор Саша Дујин.

За само шест месеци враћен је дуг од 1,6 милиона динара и регулисане све законске обавезе, а обезбеђена су и додатна средства од пројеката. Радио Нови Бечеј објавио је и први примерак експерименталне брошуре Инфо НБ.

- Примерак брошуре достављамо лично, на кућну адресу сваког грађанина општине. То свакако утиче на бољу информисаност, јер грађани желе да знају шта раде локална власт и јавна предузећа, а интересују их и сервисне информације. Не претендујемо да постанемо новине или часопис, већ само да омогућимо да сви грађани имају једнаку шансу да се информишу. Од следећег броја ће ићи и информације на мађарском језику - каже директор радија Саша Дујин.

Штампање информативне брошуре део је пројекта за који је Радио Нови Бечеј добио 625.000 динара од Фонда за отворено друштво Србије. Циљ пројекта је едукација грађанства о правима да знају и буду информисани, а с друге стране, помоћ локалној самоуправи и јавним предузећима да буду што транспарентнији у свом раду.

Антрфиле : Пројекти

Радио Нови Бечеј је добио и средства за три пројекта од Покрајинског секретаријата за информације у укупном износу од 350.000 динара. Овим средствима ће се урадити генерални сервис опреме радија, обезбедити услови за коначни технички пријем радио станице и створити услови за поставку сајта као и стриминг емитовања радијског програма преко интернета.

М. Пудар

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси