Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво затражило документацију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 07. 2009.

Извор: Данас

Тужилаштво затражило документацију


Синиша Вучинић поновио претње Милошу Васићу и Жарку Кораћу.


Београд - Главни и одговорни уредник недељника Време Драгољуб Жарковић изјавио је да је тужилаштво јутрос од редакције тог листа тражило документацију коју поседује, телеграм саучешћа и писмо претње Синише Вучинића упућено новинару тог листа Милошу Васићу.

Жарковић је оценио да су надлежни органи реаговали коректно и да претпоставља да тужилаштво разматра могућност да вероватно подигне неку кривичну пријаву. Вучинић је претио новинару Времена Васићу и председнику СДУ Жарку Кораћу да ће „завршити као премијер Зоран Ђинђић“.

„Не бих неозбиљно схватио ту претњу“, рекао је Жарковић и додао да не верује да ће Вучинић урадити тако нешто, али да има „довољно лудог света да би могли да угрозе нечији живот“.

Синиша Вучинић, који се представља као председник Иницијативног одбора Српског четничког покрета РС, наставио је јуче, посредством бањалучког листа Гласа Српске, да прети Кораћу и Васићу. Вучинић је навео да захваљујући и њему „Васићев и Кораћев пријатељ, велеиздајник српског народа Зоран Ђинђић више није жив“ и да се он тиме поноси.

Милош Васић је, поводом Вучинићеве најаве да ће припремити хиљаде младих четника у РС, рекао да „он нема тај капацитет да би направио било шта озбиљно, али да је увек имао капацитет за узнемиравање јавности“.

Иначе, против Вучинића, који има БиХ држављанство, у Србији се воде два кривична поступка, због изнуде у Новом Саду. Жарко Кораћ оценио је јуче да државни органи уопште неће реаговати поводом претњи смрћу и да му је и раније више пута прећено смрћу, а да државни органи нису одреаговали.

„Специјални тужилац за организовани криминал требало би да Вучинића испита поводом навода да је учествовао у убиству Ђинђића“, закључује Кораћ.

И.П.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси