Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Легија части Ружици Ђинђић и Верану Матићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 07. 2009.

Извор: Дневник

Легија части Ружици Ђинђић и Верану Матићу


Директорка Фонда “Др Зоран Ђинђић” Ружица Ђинђић и директор и главни и одговорни уредник Телевизије Б92 Веран Матић добитници су највишег француског одликовања, Ордена Легије части у рангу витеза, саопштила је јуче француска амбасада у Београду.

Председник Француске Никола Саркози донео је одлуку о додели највишег признања Ђинђићевој и Матићу 8. јула ове године, на предлог француске амбасаде у Београду.

Како је наведено у саопштењу, Француска доделом Легије части одаје признање преданом раду госпође Ђинђић, супруге трагично настрадалог српског премијера, на челу Фонда “Др Зоран Ђинђић”, али и почаст сенима првог демократски изабраног председника Владе Србије.

У саопштењу се наводи и да овим одликовањем Француска указује поштовање Верану Матићу као великом и истрајном борцу за слободу штампе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси