Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кривична пријава због поседовања "траве"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 06. 2009.

Извор: Дневник

Кривична пријава због поседовања "траве"


Командир београдске полицијске станице Стари град Жељко Перошевић изјавио је јуче Тањугу да је против малолетног сина Оље Бећковић поднета кривична пријава, пошто је утврђено да је поседовао марихуану.

Перошевић је објаснио да је син Бећковићеве, Лука Вишњић, са двојицом малолетних лица, приведен у ту полицијску станицу 14. јуна због поседовања 7,25 грама марихуане, а за коју је изјавио да је његова.

На саслушању, касније тог дана, а којем је, према Перошевићевим речима, присуствовала и Бећковићева, њен син је признао да је марихуана била његова, после чега је против њега поднета кривична пријава Првом општинском суду. Марихуана му је претходно одузета и послата на вештачење, објаснио је Перошевић, после које је добијена потврда да се ради о опојној дроги.

„Када је извршено вештачење и утврђено да се ради о опојној дроги - марихуани, позивају се родитељи, у овом случају његова мајка Оља, и у присуству адвоката, тужиоца, саслушава се, где он признаје да је то његово“, рекао је Перошевић.

Он је казао да је Бећковићева на саслушању била коректна и да није, како су то писали поједини медији, претила.

„Од мојих колега који су присуствовали саслушању добио сам информације да је она (Бећковићева) била изузетно коректна, свесна да је он (њен син) направио проблем и да је имала изузетну сарадњу са колегама. Није никоме претила из полицијске станице Стари град“, рекао је Перошевић.

Дневни лист „Курир“ је претходних дана објављивао текстове у којима се наводи да је 15-годишњи ученик осмог разреда Л.В, син Оље Бећковић, ауторке и водитељке емисије „Утисак недеље“ на Телевизији Б92, „приведен у станицу полиције у Београду, јер је код њега пронађено око 15 грама марихуане“. Бећковићева је на то реаговала писмом јавности у коме је навела да је ноторна лаж да је њен син наркодилер, како то тврди лист „Курир“, већ да је истина да је њен син са још неколико дечака у дворишту поред школе пушио марихуану.

Писање тог листа осудили су Телевизија Б92, Независно удружење новинара, Удружење новинара Србије, мисија ОЕБС-а у Србији, а Министарство културе је против тих дневних новина поднело прекршајну пријаву.

„Курир“ је саопштио да је намера била да се „српској јавности скрене пажња на проблем наркоманије међу школском децом“.

Антрфиле : Јовановић вс. Курир

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је јуче у Београду да дневни лист Курир дугује две милијарде динара за порез и запитао да ли у Србији постоји „иједна приватна компанија и институција која то може да уради, а да не буде кажњена“. „Одакле право нашој Влади да одржава такав медиј (Курир) у животу кроз давање привилегија на које нико други нема право“, рекао је Јовановић у Београду на седници Главног одбора ЛДП-а говорећи о стању у Србији, и додао и да би Курир требало затворити ако нема пара да плати порез. С друге стране, уредништво дневног листа Курир негирало је да тај лист дугује држави две милијарде динара за порез. „Курир.нет на име пореза држави не дугује ни динар, а једина дуговања су 24 милиона динара и односе се на текуће привредне обавезе према пословним партнерима“, наведено је у саопштењу Курира.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси