Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Никола Мирков вршилац дужности генералног директора РТС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 10. 2013.

Извор: Нови магазин

Никола Мирков вршилац дужности генералног директора РТС

За вршиоца дужности генералног директора Радио телевизије Србије изабран је директор ТВ Београда Никола Мирков, одлучио је данас Управни одбор РТС, у договору са колегијумом куће. Мирков је, наводи се у саопштењу Управног одбора, изабран из редова најближих сарадника јуче преминулог генералног директора РТС Александра Тијанића, "како би био обезбеђен континуитет борбе и рада на темељним вредностима јавног националног медијског сервиса".

У саопштењу се наводи да је УО РТС имао част да сарађује са Александром Тијанићем у настојању за преображај РТС из државне РТВ у јавни сервис европске Србије.

"Захваљујући пре свега снази, дару и храбрости Александра Тијанића, данас је Јавни сервис стуб слободног јавног мишљења и говора, упориште културе пристојности и нормалности не само у медијском простору Србије, већ у целокупном животу нашег друштва", наведено је у саопштењу.

УО РТС наводи да ће Тијанић остати надахнуће за све оне којима су блиске вредности којима је он посветио живот, између осталих, слобода, родољубље, просвећеност, професионализам, храброст у одбрани својих идеја, беспоштедна критика лажи и лажних вредности у јавном животу Србије. 

"Управни одбор РТС сматра да је дужност и задатак од националног значаја да РТС настави путем који је прокрчио Александар Тијанић", наводи се у саопштењу. 

Генерални директор РТС Александар Тијанић изненада је преминуо јуче у Београду у 64. години.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси