Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уз добар програм нема кризе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 10. 2013.

Аутор: Ж. Балабан Извор: Дневник

Уз добар програм нема кризе

Саветовање Бироа за радијско оглашавање.

Многе радио-станице у Србији престале су да емитују програм јер су биле у стању левитације. Нису могле довољно да зараде, а дешавало се и да радницима нису исплаћиване зараде. Међутим, томе нису криви ни тржиште, ни економска ситуација – рекла је председница Бироа за радијско оглашавање (РАБ) Маја Раковиц на тродневном саветовању које је то удружење организовало у Новом Бечеју. Она је појаснила да нема тог лошег времена у којем не могу победити добар продавац и програм.

– То говорим у име свог „Накси” радија, на којем радим већ 20 година – рекла је Маја Раковиц. – Ако имате тим људи који је у стању да направи одличан програм и уз све то имате добар маркетиншки тим који уме да га прода, неће бити проблема.

Осим о проблемима везаним за рад локалних радио-станица у Србији, учесници саветовања дискутовали су и о новом медијском закону. Маја Раковиц је нагласила да је од пресудног значаја да се што пре донесу закони из области медија и да коначно почне медијска реформа.

– Новим законом предвиђене су многе одредбе за које смо се и ми залагали. Али, много тога би требало допунити. Веома је важно да након осам година од додељивања дозвола можемо да их продужимо да не бисмо ишли на нови конкурс. Овим законом је наглашено управо да ће постојати могућност продужења дозвола, с тим што ми тражимо да оне буду продужене на исти онај рок на колико су и додељене – истакла је Маја Раковиц, и напоменула да многе ствари у закону нису довољно објашњене и да је у неким тренуцима нејасно шта је дозвољено а шта не, нарочито када је реч о недозвољеној медијској концентрацији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси