Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брадић: Предложене мере за помоћ медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 06. 2009.

Извор: Политика

Брадић: Предложене мере за помоћ медијима


Министар културе Србије Небојша Брадић изјавио је синоћ да ће се предлог мера за помоћ медијима у време економске кризе наћи већ на следећој седници владе, извештава Бета.

Гостујући на телевизији Студио Б, он је рекао да се, између осталог, предлаже да се репроматеријал за штампане медије ослободи ПДВ-а и да се смање доприноси које електронски медији плаћају Рателу и Радиодифузној агенцији. Он је додао да се разматра и пакет финансијске помоћи за квалитетније информисање и да ће то према одређеним критеријумима бити дефинисано у наредних неколико дана.

„Ово су мере које се сада усаглашавају с надлежним министарствима у влади... Имамо и неке друге планове у вези с подршком која долази од Европске уније. То су средства која ће у наредном периоду значајно помоћи квалитету информисања", навео је Брадић. „Три радне групе су дале своје предлоге, а у њих су били укључени представници медијске индустрије, медијских удружења и заинтересовани партнери...
Имали смо састанак с премијером (Мирко Цветковић) и са врло прецизним планом ћемо изаћи на следећу седницу владе", навео је Брадић.

На питање како ће се одлучивати који ће медиј добити помоћ, министар је навео да ће то дефинисати комисија владе, а да ће критеријуме предложити министарство културе и новинарска удружења.

„Желимо да помогнемо онима који раде аналитички и квалитетно, и онима који раде у програмима образовања и културе", додао јеБрадић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси