Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Од Веље нисам добио ни динара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 10. 2013.

Аутор: В. М. Извор: Наше новине

Од Веље нисам добио ни динара

- Министар Велимир Илић је огледало Владе у којој ради. Служи се искључиво преварама и обманама, ниједан динар нису уплатили, а Влада се понаша као организована криминална група која не жели да испуни обавезе према суду и блокира Илићеву плату - каже новинар Владимир Јешић револтиран изјавом министра Велимира Илића како целу плату даје на судске трошкове.

 

Илић је у Скупштини пре два дана, упитан да прокоментарише смањење плата у јавном сектору, рекао да он плату ионако не прима.

- Стално сам под судским санкцијама, тако да моја плата иде у те обавезе - рекао је Илић.

У медијима се одмах затим огласила правна заступница новинара Владимира Јешића, којег је министар Илић, на снимању интервјуа за новосадску Телевизију Аполо 2003. године у просторијама Нове Србије у Београду, шутнуо ногом, извређао и псовао. Суд је, да подсетимо, 19. јуна ове године донео правоснажну пресуду у корист новинара, по којој Илић мора да му исплати 1,3 милиона динара.

Али, иако је суд одобрио решење о принудном извршењу по ком је надлежна исплатна благајна дужна да од сваке Илићеве месечне зараде у министарству скида две трећине, Јешићева правна заступница Драгица Хоровић тврди да до сада није уплаћен ни динар.

- Суд нам је јуче послао поднесак Илићевог адвоката у којем пише како дужник више ништа не дугује повериоцу. Нисам још добила званичну реакцију суда, а тражила сам новчану казну јер исплатна благајна не поступа по закону. Није ми јасно како суд који има могућност кажњавања то и даље не чини - каже Хоровићева.

Оно што је додатно увредило Јешића јесте чињеница да Илић и даље демантује да га је напао јер је пре два дана истакао како је он једини министар који је за шутнуту фасциклу платио 11.000 евра, док је у исто време он за тешке повреде главе и покушај убиства добио одштету од 450 евра.

- Највише ме обесхрабрује степен бахатости једног министра, који бесрамним изјавама ниподаштава недвосмислену одлуку суда, након рекордног суђења у трајању од десет година, који је утврдио да је он мене шутнуо, а он и даље тврди супротно - објашњава Јешић.

Иако смо у току јучерашњег дана покушали да ступимо у контакт са министром Илићем и упутили питања, нисмо добили одговор до закључења овог броја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси