Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Хуманитарни радио пред гашењем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 09. 2013.

Аутор: Н. Радишић Извор: Блиц

Хуманитарни радио пред гашењем

Једини Хуманитарни радио који помаже свим угроженим категоријама грађана, због недостатка новца, 30.000 динара месечно, ускоро ће да угаси свој програм. Ову радио станицу, води Бранко Лукић. Он је слеп, али види даље и јасније од оних који то нису.

 

Каже да су врата радија отворена за све, али су сва остала врата затворена за угрожене људе.

Пре 18 месеци, 8. марта 2012. године, покренули смо наш програм “То је непрофи тни радио”. Чланови смо удружења грађана „Експерс“, које се бави хуманитарним радом, које окупља људе у невољи: инвалиде, болесне, социјално угрожене, самохране мајке. Сви су долазили код нас да буду гости, да причају. И политичари, и сручњаци, и доктори. Али, када је нама требала мала помоћ, да се овај радио одржи, никога није било. Град је једном дао новац. Али после су сви заћутали.

Писали смо Влади Србије, министарствима за телекомуникације да на ослободе плаћања интернета, министарстрву за рад и социјалну политику. 21. маја смо писали и Томиславу Николићу, али он није одговорио - прича Бранко Лукић.

Узалуд су људи из Хуманитарног рдија писали и слали писма, мејлове и дописе...

Амбасаде су биле неме, а поједине су одговориле протоколарно, да ће да се јаве.

Дошла је код нас пре три месеца жена са дететом, и тражила да јој помогнемо.

Отац који има више од 80 година јој се изгубио. Пријаили су полицији нестанак, али га нико није нашао. Ми смо то одмах емитовали на нашем радију, после сат времена позвао ј слушалац који је видео старца. Деду су вратили кући, живог и здравог. Ето, то је наша мисија, да помогнемо људима у невољи. Да реагујемо одмах и увек. Да сакупимо помоћ за угрожене - прича Лукић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси