Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Додик мора да плати 4.380 КМ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 09. 2013.

Извор: Б92

Додик мора да плати 4.380 КМ

Председник РС Милорад Додик је дужан је да надокнади трошкове парничног поступка у износу од 4.380 КМ уреднику Федералне телевизије и једном новинару.

 

Додик треба да исплати тај износ Бакиру Хаџиомеровићу и Слободану Васковићу.

Кантонални суд у Сарајеву одбио је, наиме, жалбу председника РС Милорада Додика уложену на пресуду Опћинског суда у Сарајеву којом је одбијен његов тужбени захтев да му уредник Бакир Хаџиомеровић и новинар Слободан Васковић солидарно исплате 50.000 КМ на име накнаде нематеријалне штете због клевете изнесене у политичком магазину "60 минута" 03.12.2007. године за повреду части, угледа и моралног интегритета личности.

Додик је, како је јавила Фена, оспоравао поменуту пресуду због повреде парничног поступка, погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања и погрешне примене материјалног стања те навео да су изјаве изнете у емисији "60 минута" клевете, али је Кантонални суд је ову жалбу одбацио као неосновану.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси