Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Жуте уходе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 09. 2013.

Аутор: Светислав Басара Извор: Данас

Жуте уходе

Korax, ка и вазда, погађа у само средиште ствари. Мислим на једну од најновијих његових карикатура на којој фото-репортер једне овдашње жутаре вири из WC шоље и слика двојицу дилбера који ништа не слутећи обављају такозвану малу нужду.

 

Не знам да ли је Кораx имао на уму скорашњу таблоидну аферу - судар глумца и водитеља Калинића са неким дилбером који би, изгледа, да уновчи саобраћајку, ако јесте, клозетска метафора сасвим је примерена ситуацији.

В чјом, дакле, бyло дјело? Чукнули се негде Калинић и наречени дилбер, догађа се то, но биг деал, главе су остале на раменима, мада је дилбер - подозревам по наговору редакције - ставио око врата ону - како се оно зове - ортопедску крагну. После саобраћајке - како то већ код нас иде -  дошло је и до СМС преписке између сударених особа. Ни ту ничег нарочитог није било. Лук и вода.

Али жутаре воле да киње јавне личности зато што то у редовима њиховог цењеног публикума ствара илузију да се таблоидни новинџилук  брине за такозване обичне људе.

Пустимо ми, море, саобраћајку, нека се то разреши у надлежном кадилуку, мене једна друга ствар помало забрињава. Доказујући, наиме, да је Калинић бахат возач, малтене Побеснели Макс, угледна жутара је објавила серију фотографија на којима се види Калинић како у свом ауту (наводно) пролази кроз црвено светло, вози жутом траком и, уопште, угрожава безбедност саобраћаја.

Из приложеног се јасно види да је Калинић дуже време ухођен и неовлашћено фотографисан. Да ли се уредницима WC шоље, пардон, угледног дневника, јавило да ће Калинић направити саобраћајку, па су послали фото-репортере да прибаве доказни материјал или - што је вероватније - хорде таблоидних фото-репортера даноноћно, неометано и некажњено крстаре по Београду сликајући познате и мање познате личности, у нади да ће нека од њих кад-тад направити пичвајз. А онда - зна се - следи топли медијски зец.

Ето, а толика се фуртутма дигла око оног филантропа, Сноуден ли беше, који је свог бившег послодавца оптужио за глобални надзор и прислушкивање. Не мислите ли ви  - господине попечитељу унутрашњих дела - да су редакције жутара мало прекардашиле? А шта мислите ви, први потпредседниче? Познато је да држава као таква полаже искључиво право на примену силе, из чега произилази да ни послове надзора, прислушкивања и ухођења не би требало да препусти неовлашћеним лицима и установама. Да почем живимо у боље сређеној држави, органи попечитељства унутрашњих дела свакако би - чувши шта жутаре неовлашћено раде

- направили рацију, наватали папараце и промптно им ставили муда у процеп. Док се не призову познанију права на приватност. Не би било лоше тако поступити и са таблоидним уредницима, папараци су мање криви, они само хоће леба без погаче. Ех, да је! Ех, кад би! Има ту још једна нејасна ствар. Неки зли језици тврде да многи радници попечитељства  унутрашњих дела живе у симбиози са жутарама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси