Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Покрајина суфинансира емисију о сексуалности младих на РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 09. 2013.

Извор: РТВ

Покрајина суфинансира емисију о сексуалности младих на РТВ

Покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Чобану и генерални директор Радио – телевизије Војводине Срђан Михајловић потписали су данас Уговор о стратешком партнерству ресорног секретаријата и РТВ-а на пројекту "Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу".

 

Покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Чобану и генерални директор Радио – телевизије Војводине Срђан Михајловић потписали су данас Уговор о стратешком партнерству ресорног секретаријата и РТВ-а на пројекту "Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу".

Тиме је договорено суфинансирање емисије „Пундравци“ коју ће реализовати редакција програма за младе, која ће се бавити здравственим васпитањем о репродуктивном здрављу младих. Реч је о десет петнаестоминутних епизода едукативног карактера, са темама везаним за сексуалност младих и другима у оквиру овог пројекта, намењених млађој популацији.

Мариника Чобану оценила је да је овај начин сарадње веома важан јер доприноси развијању свести о репродуктивном здрављу код оних којима је то најпотребније.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину се стратешки определио за ово партнерство са Радио – телевизијом Војводине, тачније са омладинском редакцијом, која је и овога пута показала спремност за пионирске подухвате. Сматрам да је то пун погодак и да ће допринети да што више деце различитих узраста буду упућена у ову значајну тему и добију праве информације када је реч о бризи за њихово репродуктивно здравље, што је наш највећи приоритет, истакла је она. Директор РТВ-а рекао је да се нада да је ово почетак успешне сарадње између Секретаријата и војвођанског јавног сервиса.

Ова сарадња је важна за све нас. Верујем свим својим колегама, новинарима и реализаторима емисије „Пундравци“ да ће све бити како треба и да ћемо убудуће остварити сарадњу и на неким будућим заједничким пројектима, казао је Срђан Михајловић.

ТВ емисију „Пундравци“ осмислиле су Весна Коња и Тамара Буровић које су овом приликом објасниле да је њен главни циљ да девојчице и дечаке упознају са темама здравственог васпитања о репродуктивном здрављу, кроз интересантне дијалоге које ће водити њихови вршњаци.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси