Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС и РТВ Војводина се гложе око буџетског колача
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 09. 2013.

Извор: Фонет, Мондо

РТС и РТВ Војводина се гложе око буџетског колача

ТВ Војводина тражи 25 одсто новца од укупног износа који ће се у буџету одвајати за јавни сервис, а из РТВ Србије сматрају да је то вишеструко више него заслужују. Директор РТВ Срђан Михајловић залаже се да у будућој расподели буџетских средстава за јавне сервисе РТВ добије 25 одсто, уместо досадашњих 20 процената, док би РТС добио 75 одсто, на шта генерални директор РТС Александар Тијанић данас узвраћа да није добро тражити трећину за програм који представља десетину од програма са којим се упоређује.

Михајловић је у понедељак на седници покрајинског Одбора за информисање казао и да има уверевања из републичких власти да би такав предлог РТВ могао бити прихваћен.

Како преноси РТВ, он је члановима Одбора изнео и пословну анализу овог предузећа са предложеним мерама, као и финансијске показатеље. Посебно је затражио поштовање принципа равноправности оба јавна сериса.

Михајловић се заложио и за дефинисање финансијског оквира за 2014. годину, обезбеђење адекватног пословног простора за функционисање РТВ, као и решавање текуће ликвидности до краја 2013. године.

Према речима Михајловића, та отворена питања морају да се реше у што краћем року, како би се омогућило несметано функционисање војвођанског јавног сервиса.

Реагујући на Михајловићеву изјаву о расподели буџетских средстава, Тијанић је за Интернет портал РТС рекао да није добро делити новац који не постоји и тражити трећину за програм који представља десетину од програма са којим се упоређује.

Поводом Михајловићевог предлога да се средства из републичког буџета деле на два јавна сервиса у размери 25 одсто војвођанском, а 75 одсто за РТС, Тијанић је оценио да је "господин Михајловић амбициозан директор".

"Ја, рецимо, нисам спреман, и да се питам, како бих поделио оно чега нема. Тако да не разумем шта је 25 одсто? Од чега? За шта? Ваљда треба погледати обим послова, резултат програма, функцију и значај покрајинског сервиса, а онда одредити потребне финансије", сматра Тијанић.

Није добар метод одмеравања колико ће добити РТС, па нама дајте трећину тога, оценио је Тијанић.

"По тој логици, нама треба осам пута више него њима. А данас нема ни за нас, ни за њих", указао је Тијанић, али је констатовао да је гледаност РТС у Војводини десет према један у односу на РТВ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси