Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови информативни телевизијски канал Н1 стартује 2014.
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 09. 2013.

Извор: Танјуг

Нови информативни телевизијски канал Н1 стартује 2014.

- Регионални информативни канал на подруццју бивше Југославије Н1, који ће емитовати програм из Београда, Сарајева и Загреба, почеће с радом 2014, саопштио је тај канал.

Како се додаје у саопштењу, споразумом о сарадњи са компанијом Broadcasting System Europe Limited, која је власник канала CNN International, омогућено је каналу Н1 да постане екслузивни партнер CNN -а у региону.

Н1 ће емитовати програм из три велика информативно-продукцијска центра у Београду, Загребу и Сарајеву, као и локалних центара смештених по градовима читавог региона.

Према речима генералног директора канала Брента Садлера, сарадња са CNN -ом донеће тој телевизији драгоцено искуство у областима новинарства, уредништва и прављења програма.

"Н1 ће развијати свој специфичан садржај, базиран на вестима из региона, о којима чемо извештавати из сва три главна града истовремено. То ће бити веома инспиративан задатак", сматра Садлер.

Како је саопштено, споразум са CNN -ом омогућава каналу Н1 и да емитује одабране програме CNN -а преведене на локалне језике.

Извршни потпредседник и комерцијални директор канала CNN International Rani Rad оценио је да тај споразум даје могућност да канал CNN International пружи подршку и локалним партнерима у виду обуке кадрова и давања експертских савета.

Главни финансијски инвеститор канала Н1, како се наводи у саопштењу, је Јунајтед група (United Group), односно "паy ТВ" платформа која обухвата и српског кабловског оператора СББ, Telemach Словенију и Telemah БиХ, као и Тотал ТВ.

"То је важан корак у интеграцији овог региона у Европску унију и у прихватању њених високих стандарда када су у питању канали са целодневним информативним програмом", рекао је виши саветник Јунајтед групе Камерон Мантер.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси