Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Када медији „забораве“ етику
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 09. 2013.

Извор: Нови Магазин

Када медији „забораве“ етику

У трци за бесмисленом ексклузивношћу све дневне новине у Србији, изузев Политике и Данаса, прошле седмице су објавиле разговор са жртвом силовања.

Лоше прикривена фотографи ја, или потпуно неприкривена, допуњена пребивалиштем и именима жртве и силоватеља, мајке и сина, са детаљним описом насиља, донимирала је у појединим новинама и на насловним странама. Неки су се „досетили“ па су у тексту прећутали важну информацију да је жртва психчки болесник!

Овакав атак на етику и разум окончан је после упозорења НУНС-а и Асоцијације медија, али нема гаранција да се у неком сличном наредном случају неће поновити груби прекршаји Кодекса, али и више закона, укључујући и онај о заштити података о личности. Пропуст медија не умањује ни чињеница да је полиција саопштила идентитет жртве, али би то могао да буде добар повод да се службе за односе с јавношћу у државним органима обуче о томе када се, како и шта саопштава.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси