Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Беба Поповић: Ништа новинарима нисам узео, они су ми све сами дали
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 09. 2013.

Аутор: Е. К. Извор: Курир

Беба Поповић: Ништа новинарима нисам узео, они су ми све сами дали

Некадашњи шеф Бироа за комуникације Владе Србије Владимир Беба Поповић најавио је да ће поднети кривичну пријаву против новинара и фото-репортера дневног листа Вијести Миодрага Бабовића и Луке Зековића због, како је навео, угрожавања приватности и лажних оптужби.

 

Преслушао диктафон

Репортери Вијести поднели су пријаву подгоричкој полицији да их је Поповић физички напао, а тим поводом некадашњи шеф Бироа за комуникације Владе Србије дао је прексиноћ изјаву у Центру безбедности.

Подгоричка полиција је саопштила да су Бабовић и Зековић у пријави навели да их је Поповић прво вербално вређао, а потом им одузео фото-апарат и диктафон.
Поповић је, у изјави Побједи, негирао оптужбе да је напао репортере Вијести, наводећи да није било никакве примене насиља с његове стране.

- Да је истина било шта од тога што тврде да су наводно били угрожени, зар не би одмах звали полицију с лица места, уместо што су отишли у редакцију да им уредници кажу шта се у ствари десило. Инсистирао сам да обришу слике, што је фото-репортер сам урадио, осим једне, коју сам ја обрисао - казао је он. Поповић је додао да је након тога у руци новинара Вијести приметио диктафон и питао зашто га неовлашћено снима.

- Он је одговорио да ме није снимао и уз речи: „Мајке ми, нисам“, дао ми диктафон да се сам уверим. Кад сам се уверио да ме није снимио, вратио сам му диктафон, али је он рекао да га неће узети, већ ће рећи полицији да сам му га отео. Нисам даље инсистирао, само сам га упозорио да је давање лажног исказа и пријаве кривично дело - навео је Поповић.
Он је казао да су репортери Вијести били без легитимације и јасног обележја своје медијске куће.

Није јавна личност?
- Питао сам их с којим правом су ме сликали и тиме угрожавају моју приватност, да би новинар одговорио да сам ја јавна личност на јавном месту. Објаснио сам им да сам у просторијама седишта фирме која није јавно место и да ја не обављам нити једну јавну функцију било где да би ме третирали као јавну личност - рекао је Поповић.
Инцидент се догодио испред зграде у којој се налази седиште Поповићевог Института за јавну политику.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси